Tvillingene

Tvillingene er lettest å se på nattehimmelen etter nyttår. Stjernebildet består av flere svakere stjerner, som kan være vanskelig å se – særlig når en bor på et sted med mye lysforrurensning. Det er de to sterkeste stjernene Castor og Pollux som danner hodene i stjernebildet Tvillingene. På høsten og utover vinteren mot jul, kommer stjernebildet tvillingene sent frem på kvelden og liggende når de kommer opp over horisonten. Sett fra der jeg bor, kommer de frem med beina først. På nyåret og utover våren, kan vi se de mer stående – slik som på bildet under.

I følge gresk mytologi hadde Jason tatt på seg den farlige oppgaven med å bringe skinnet av den gyldne væren tilbake til Hellas fra landflyktighet. Skinnet ble voktet av en farlig drake. Tvillingene Castor og Pollux var blant de mange som reiste i skipet Argo sammen med Jason til Svartehavet. Resten av den historien kan du lese på nettsiden til taf-astro.

Bildet under er tatt i mars i 2013, når stjernebildet fikk besøk av månen. Det var da litt gøy å se dette stjernebildet fra en fotballbane – siden det kan se ut som om tvillingene spiller fotball med månen. Litt fornøyd med komposisjonen av bildet her – som deles helt uredigert her. Bildet ble tatt 21. mars 2013 kl. 01:26.

Foto: Laffen Jensen

Jeg synes det er flott å ta bilder av stjernebildene, og legge inn streker mellom stjernene som hører til. Jeg lærer mye fortere å kjenne igjen stjernebildet, samtidig som jeg blir kjent med navnene til noen av stjernene. Det er alltid gøy å gå ut om kveldene og lete etter de ulike stjernene og stjernebildene. Da blir det liksom ikke bare mange lysende prikker, men mer som et kjent terreng med kjente stier, steiner, bekker og trær. Prøv det – anbefales!

Kvelden jeg tok bildet over, var jeg også så heldig å se litt Nordlys. Det ser du svakt til venstre på bildet under. Nordlys er jo alltid flott å se, særlig på slike stjerneklare kvelder – og selv om månen lyser så sterkt, at noe av nordlyset blir vanskelig å se.

Hvis du tar bilder av dette og gjør som jeg gjør – så er det veldig hyggelig om du deler resultatet på facebooksiden Laffens Astromiske Opplevelser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close